سونوگرافی تعیین جنسیت – سونوگرافی در بارداری یکی از روش های رایج تصویربرداری از جنین در طول دوران بارداری است که به دلایل مختلف انجام می شود. ممکن است برای تشخیص جنسیت جنین یا شناسایی هرگونه ناهنجاری دیگر در بدن مادر یا فرایند تشکیل و رشد جنین انجام شود. اگرچه سونوگرافی هیچ خطری برای مادر و یا کودک ندارد اما در بسیاری از کشورها انجام سونوگرافی مگر به دلایل مشخص پزشکی توصیه نمی شود.
بهترین زمان سونوگرافی تعیین جنسیت چه زمانی است؟
سونوگرافی تعیین جنسیت ازطریق ضربان قلب به هیچ عنوان قابل تشخیص نیست و تنها روش قطعی تشخیص دیدن آلت تناسلی جنین در سونوگرافی هست. تعیین جنسیت از هفته 12 تا 13 بارداری بسته به تبحر رادیولوژیست، نوع دستگاه، وضعیت قرارگیری جنین و میزان چربی شکم مادر تا 70 درصد قابل تشخیص هست. و تشخیص قطعی از هفته 16 بارداری قابل انجام هست. احتمال تعیین جنسیت در جنین های پسر در زمان زودتر امکان پذیر هست.
سونوگرافی سه ماهه اول بارداری
در سه ماهه اول بارداری سونوگرافی جنین به دلایل زیر انجام می شود:
- اطمینان از بارداری
- چک کردن ضربان قلب جنین
- تشخیص دادن زمان تشکیل جنین و پیش بینی زمان به دنیا آمدن نوزاد
- معاینه اندام تناسلی زنانه شامل واژن ، رحم و دهانه رحم
- تشخیص احتمالی وجود بارداری خارج از رحم (بارداری اکتوپیک)
- مشاهده هرگونه رشد غیر طبیعی در جنین
سونوگرافی سه ماهه دوم و سوم بارداری
- زیر نظر گرفتن فرایند رشد وجایگزینی جنین در رحم
- معاینه جفت (آمینون) به منظورتشخیص مشکلات احتمالی
- معاینه وجوداحتمالی ویژگی های سندروم داون در جنین (که معمولا بین هفته های۱۳الی۱۴بارداری انجام می شود).
- مشاهده مقادیر مایع درون آمنیون یا کیسه جفت
- تشخیص اینکه جنین به مقدارکافی اکسیژن دریافت می کند.
- معاینه مشکلات احتمالی در تخمدان ها ورحم مانند تومورهای دوران بارداری
- اندازه گیری طول دهانه رحم
- هدایت تست های دیگرمانندآمینو سنتز
- تاییدسقط جنین(مرگ جنین در رحم)
خواندن نتایج سونوگرافی تعیین جنسیت
خواندن سونوگرافی تعیین جنسیت و فهمیدن نتایج آن چگونه است؟ بسیاری از زوج ها برای تعیین جنسیت نوزاد خود و رسیدن روز مقرر برای سونوگرافی تعیین جنسیت روز شماری می کنند. معمولاً سونوگرافی تعیین جنسیت در اواسط بارداری انجام می شود. به این سونوگرافی ، پایش آناتومی جنین نیز گفته می شود و به منظور مشاهده ناهنجاری های احتمالی در نوزاد و تعیین جنسیت نوزاد انجام می شود.
دقت سونوگرافی تعیین جنسیت به عوامل مختلفی از جمله سن جنین، تجهیزات مورد استفاده و مهارت متخصص سونوگرافی بستگی دارد. با این حال، سونوگرافی تعیین جنسیت جنین در 98 درصد موارد ، پسر یا دختر بودن نوزاد را درست نشان می دهند. در ادامه به نشانه هایی می پردازیم که از تفسیر نتایج سونوگرافی بارداری بدست می آیند و تعیین کننده جنسیت نوزاد هستند. همچنین این اطلاعات می تواند به شما در خواندن سونوگرافی تعیین جنسیت کمک کند.
بیرون زدگی(Nub) آلت تناسلی
یکی از مهمترین نشانه هایی که پسر یا دختر بودن جنین در نتایجه سونوگرافی را نشان می هد ، وجود یا عدم وجود آلت مردانه است. همه جنین ها در اولین روزهای تشکیل نطفه برآمدگی دارند که نشان دهنده اندام جنسی نوزاد است. در نوزادان پسر ، از هفته ی هفتم بارداری ترشح هورمون تستوسترون آغاز شده و به تدریج سبب بیرون آمدن بیضه ها و آلت تناسلی می شود. با این حال، تشخیص این بیرون زدگی از روی ظاهر در اوایل بارداری ممکن نیست جون در اوایل ، کلیتوریس (آلت زنانه) و آلت تناسلی مردانه به یک اندازه هستند.