توده های پستان – بافت پستان به طور طبیعی به صورت گره ای لمس می شود. توده‌ی سینه یک تورم موضعی هست که به صورت متفاوت از بافت اطرافش احساس می شود. توده‌های پستان به دو شکل توده‌های کیستیک و توده‌های توپر وجود دارند.

 

توده پستان

 

توده‌های کیستیک پستان

کیست‌ پستان، شایع ترین توده پستانی هست. کیست کیسه‌ای هست که دیواره ظریفی داره و درونش پر از مایع هست. کیست های پستان معمولا به صورت توده‌ی صاف و انعطاف پذیر زیر پوست احساس می شوند و میتوانند دردناک یا بدون درد باشند. تشخیص کیست از توده‌ی توپر پستان به وسیله سونوگرافی انجام می شود.

تغییرات هورمونی در بدن موجب ایجاد تغییرات فیبروکیستیک سینه می‌شود که این تغییرات در طول سیکل قاعدگی اتفاق میافتد. در اکثر زنان بروز تغییرات فیزیولوژیک به دلیل تغییرات هورمونی می‌باشد.

 

علائم کیست پستان:

یک توده‌ی صاف، مدور یا بیضی شکل با لبه‌ های مشخص که به راحتی حرکت می کند و معمولاً خوش خیم است.

وجود ترشح از نوک پستان که ممکن است شفاف، زرد یا قهوه‌ای تیره باشد.

وجود درد یا حساسیت پستان.

لازم به ذکر است قبل از عادت ماهانه، اندازه‌ی کیست و همچنین میزان حساسیت پستان افزایش پیدا می کند و معمولا اندازه‌ کیست سینه و سایر علائم، بعد از پریود کاهش پیدا می کند.

توده پستان

 

توده های غیرکیستیک (توپر) پستان

توده های توپر پستان دو نوع هستند:
توده‌های خوش خیم مثل توده‌های چربی، فیبروآدنوما و …
و توده‌های بدخیم پستان (توده‌های سرطانی).
اکثر توده‌های توپر پستانی خوش خیم هستند.

 

آبسه پستان

آبسه‌ پستان نوعی توده خوش خیم هست که می‌تواند دردناک باشد و باعث قرمزی و گرمای پوست شود. آبسه ‌های پستان اغلب در زنان شیرده رایج هست و معمولا به دنبال عفونت پستان (ماستیت) ایجاد می شود.

 

توده پستان

توده‌ چربی

توده چربی زمانی تشکیل می شود که در آن سلول‌های نرمال چربی سینه به توده‎‌ای گرد تبدیل می‌شود. لیپوما یک توده خوش خیم و غیرسرطانی بافت چربی هست که در هنگام لمس نرم، قابل حرکت و عموما بدون درد است.

 

توده پستان

 

توده‌های بدخيم پستان

سرطان پستان اغلب به صورت توده‌ سفت با شکل نامنظم احساس می شود و ممکن است به بافت اطراف خود یا پوست چسبیده باشد (البته سرطان همیشه به صورت توده نیست). سرطان پستان اکثرا بدون درد هست. و در موارد کمی با درد همراه هست و میتواند در هر جایی از پستان و یا حتی نوک پستان بوجود بیاید. تشخیص قطعی توده‌های سرطانی بعد از تصویربرداری با بیوپسی انجام می شود. اگر هر فردی توده‌ای در سینه‌اش لمس می کند باید سریعا به پزشک مراجعه کند و پزشک برای تشخیص نوع توده درصورت نیاز سونوگرافی و ماموگرافی درخواست می کند.

 

برای مطالعه درباره بیوپسی پستان کلیک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *