بیوپسی پستان یا نمونه برداری پستان

 

بیوپسی پستان: همه توده‌ها پستانی سرطانی نیستند! اکثر خانم ها به محض احساس توده های پستانی، نگران این می شوند که به سرطان پستان مبتلا شدند. اما تنها بخش کوچیکی از توده های پستانی سرطانی هستند و عمده این توده ها غیرسرطانی اند.
توصیه ما اینه که به محض دیدن هر تغییری در بافت پستان های خود مثل احساس توده، ترشحات نوک پستان، تغییر شکل پستان، فرورفتگی نوک پستان و یا قرمزی و التهاب پستان سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

 

بیوپسی پستان

 

بیوپسی توده‌های پستانی

بیوپسی نمونه گیری پستان هست که در آن نمونه کوچیکی از بافت پستان برای بررسی های آزمایشگاهی استخراج می شود. تا خوش خیم یا سرطانی بودن توده‌ها مشخص شود. روش های مختلفی برای بیوپسی پستان وجود دارد. که پزشک بر اساس محل، اندازه و ویژگی های دیگر توده مشکوک پستانی بهترین روش رو انتخاب می کند. این آزمایش به دنبال ، تصویربرداری از بافت پستان به روش های ماموگرافی و سونوگرافی و در صورت مشاهده توده های مشکوک انجام می شود.

 

انواع روش بیوپسی پستان

بیوپسی به دو روش جراحی و غیرجراحی انجام می شود. که روش‌های غیرجراحی اش تحت گاید تصویربرداری انجام می شود.

FNA Biopsy

نمونه‌برداری که در آن از سرسوزن‌های سرنگ معمولی برای بیوپسی استفاده می شود. به آن FNA یا Fine Needle Aspiration گفته می شود. این روش بیشتر برای کیست‌ها کاربرد دارد.

Core Needle Biopsy

در این نمونه‌برداری از سوزن‌های مخصوص استفاده می شود که قطر و شکلی شبیه به میل بافتنی دارند و فضای درونی آن‌ها خالی است. با واردکردن این سوزن‌ها مقداری از بافت توده مدنظر به داخل سوزن وارد و از بدن خارج می‌شود. که برای پاتولوژی ارسال می شود.

Vacuum Assisted Biopsy

این روش برعکس دو روش قبل تنها جنبه تشخیصی ندارد و میتواند جنبه درمانی هم داشته باشد. در آن کل توده و نه‌ بخشی از آن، به‌وسیله سوزن‌ها خارج می شود. عملی بودن این روش به‌اندازه توده بستگی دارد.

 

بیوپسی پستان

 

بیوپسی هیچ خطری برای فرد نداره!

روش‌های غیر جراحی بیوپسی با بی‌حسی موضعی انجام می شود. بدون درد هست و هیچ گونه خطری برای فرد ندارد. بر خلاف باور عموم موجب پخش شدن توده های بدخیم نمی شود.

 

عوارض بیوپسی پستان چیست؟

بیوپسی پستان یک روش در تشخیص توده های مشکوک پستان است. و ممکن است عوارض زیر را به همراه داشته باشد:

  • التهاب و قرمزی سینه.
  • عفونت و خونریزی در ناحیه ای که تحت بیوپسی قرار گرفته است.
  • تغییرات در ظاهر پستان بسته به این که چه میزان از بافت مشکوک پستان حذف شده و سینه ها چگونه التیام پیدا می کنند.
  • نیاز به انجام جراحی اضافه یا درمان های دیگر بسته به نتایج نمونه برداری بیوپسی.

در صورتی که پس از انجام نمونه برداری با تب ، قرمزی و التهاب از سینه ها و ترشحات غیر معمول مواجه شدید به پزشک خود مراجعه کنید.

 

آیا بیوپسی پستان درد داره؟

بیوپسی پستان معمولاً تحت شرایط بیحسی انجام می شود و فرد درد چندانی احساس نمی کند. در صورت استفاده از دستگاه ماموگرافی برای هدایت سوزن به محل توده ممکن فرد کمی احساس ناراحتی کند. در عمده روش های بیوپسی بیمار با یک پانسمان ساده از کلینیک خارج می شود و روز بعد میتواند فعالیت های روزمره خود را ادامه دهد.

 

بیوپسی پستان

 

بهترین کلینیک بیوپسی پستان در تهران

کلینیک تصویربرداری پزشکی آراد با مجهزترین دستگاه ها و مجرب ترین کادر پزشکی از بهترین مرکز نمونه برداری سینه در تهران است که با استفاده از آخرین تجهیزات سونوگرافی پستان و ماموگرافی، انواع آزمایشات تخصصی تشخیص توده های پستانی را انجام می دهد.

همانطور که گفته شد در طول بیوپسی پستان با استفاده از تکنیک های نمونه برداری تعدادی سلول از بافت منطقه مشکوک ، توده موجود یا تغییرات غیرطبیعی پستان که در ماموگرافی یا سونوگرافی دیده شده برداشته شده و نوع آن مورد ارزیابی قرار می گیرد که آیا بدخیم است یا خیر. بر اساس جواب پاتولوژی پزشک تصمیم می گیرد که آیا نیاز به جراحی هست.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *